Omgedraaid #creatie #print

Ons verhaal

Graag stellen wij ons voor, de mensen uit wie ‘Omgedraaid’ bestaat. Wij zijn een bevlogen duo grafische vormgevers: eigenaar Ricardo van Oeveren (‘ik ben 36 jaar en heb een vrouw, een zoontje en een hond’) en Karin Buijs (‘ik ben ouder dan Ricardo’s moeder en heb thuis een hele leuke man’).

Laten we beginnen met Ricardo. Hij was al jong bezig met maken van schetsen en ontwerpen en vindt dat dingen er altijd mooi uit moeten zien. ‘Ik word er blij van als ontwerpen origineel zijn, met bijzondere lettertypes en een goede lay-out. Er zijn meer mensen die een ontwerp kunnen maken dat er mooi uitziet, maar zorgen dat het technisch helemaal klopt is echt een vak.’


Het grafisch lyceum was voor Ricardo dan ook een logische keuze. Na zijn opleiding grafische vormgeving startte Ricardo in 2007 met het bedrijf EVO Reproservice, aanvankelijk met zijn vader Ed van Oeveren. Het eerste pand was in de Alphense Prins Hendrikstraat, waar ze veel particulieren van drukwerk voorzagen.


Tot zes jaar geleden. Op zoek naar een goede en betrouwbare kracht kwam Ricardo terecht bij Karin Buijs, net als hij van Alphense bodem. Karin bracht een schat aan ervaring met zich mee. In de jaren tachtig begon ze als DTP vormgever, ‘toen printen nog niet digitaal ging, maar je alles nog handmatig moest knippen en plakken’ en werkte bij verschillende drukkerijen en reclamebureaus in de regio, tot ze door een reorganisatie werd wegbezuinigd. Het was een perfecte match. Karin is zo mogelijk technisch nog kritischer dan Ricardo, terwijl Ricardo vooral het creatieve brein is. We zitten op één lijn in wat we willen: we kunnen lachen en hechten waarde aan een informele omgang met klanten, maar nemen ons werk heel serieus en stellen altijd hoge eisen. Samen bouwden we de zaak om tot EVO print & design, betrokken een pand aan de A. van Leeuwenhoekweg, en richtten we ons meer op de creatieve en zakelijke markt.


Hiermee is een verandering ingezet die we in 2022 hebben bekroond met een andere naam, uitstraling en insteek die helemaal bij ons passen. Zeker sinds Ricardo een zoontje heeft gekregen, vindt hij dat we niet alleen met mensen maar ook met de wereld zo goed mogelijk moeten omgaan. Ook het hebben van plezier in ons werk is voor ons essentieel, en voor ons betekent dat: uniek grafisch ontwerp en een gezellige sfeer. We gaan dus verder met dezelfde persoonlijke benadering en hoge kwaliteit die onze klanten gewend zijn, maar met meer focus op de zaken waar wij waarde aan hechten: meer grafisch design, meer duurzaamheid en meer van deze tijd.